Οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Ελιάς επισκέφτηκαν το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, όπου παρακολούθησαν μια θεατρική παράσταση. Η Κάρμεν Ρουγγέρη παρουσιάζει την παράσταση «Ο ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ. Μια παράσταση απόλυτα μελετημένη και τεκμηριωμένη, μέσα από την αστείρευτη πηγή της μυθολογίας μας.

Για μιάμιση ώρα, οι μαθητές/τριες των σχολείου μας είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την πορεία και τις περιπέτειες του πιο δημοφιλή ήρωα της μυθολογίας, μετά τον Ηρακλή.

Ο διάδοχος του θρόνου των Αθηνών, Θησέας, αφού έμαθε από την μητέρα του, Αίθρα, για την καταγωγή του, παίρνει κάτω από ένα μεγάλο βράχο, τα πέδιλα και το σπαθί που του είχε αφήσει ο πατέρας του, Αιγέας, βασιλιάς των Αθηνών και ξεκινάει από την Τροιζήνα να πάει στην Αθήνα να τον συναντήσει. Δεν άκουσε όμως τη συμβουλή της μητέρας του να ταξιδέψει με καράβι, προτίμησε να πάει από την ξηρά. Ήθελε να ακολουθήσει ένα πιο δύσκολο και δύσβατο μονοπάτι, ώστε να καθαρίσει τον δρόμο από τους εγκληματίες και τους ληστές που λυμαίνονταν την περιοχή, έχοντας ως πρότυπο, τον Ηρακλή και τους άθλους του.

Όλα αυτά με διαλεχτούς ηθοποιούς από την ΚΡΗΤΗ, με κρητική λύρα, μαντινάδες, χορό και παραδοσιακά τραγούδια της Κρήtης!